Gene Fornby 2008

Det kom bud om att sörlännigar var på väg. Brander med följe från högom reste till angermanmännen i Gene till ting. Man skulle tala om hur man skulle möta hotet från söder.

Detta var en liten annorlunda marknad som främst gick ut på att spela upp mötet mellan tre hövdingar när deras område hotas.


Från Gnejron reste, (övre raden) Erik saxsare, Joar Skrikare, Nannulv, Kristin, Ingeberg, Ingvar, Elias, Brander, Atle och Erik den grymme. (undre raden) Catrin.

På morgonen deltog Brander, Ingaberg, Nannulv, Joar, Ingvar och Haldor i en bågskyttetävling. Innan finalen ledde Joar men den slutgiltiga vinnaren blev Haldor som vann genom att sätta en pil genom ögat på en docka. Priset var en ny fin pilbåge.

Vid två tiden spelades tinget upp inför publik och Gnejron fick agera folk från Högom och Jämtar. Spelet avslutades med att sörlänningarna kom. Men den här gången lyckades de förenade hövdingarna driva tillbaka dom.

Under dagen fans det även några knallar som sålde diverse saker. på kvällen samlades deltagare i långhuset och åt en festmåltid som blandannat bestod av helstekt ren.

Medeltid i anundsjö´s bilder från trehövdingatinget: http://www.medeltidianundsjo.com/apps/photos/album.jsp?albumID=169305

Artikel från allehanda.se om trehövdingatinget: http://allehanda.se/avdelning/ornskoldsvik/29280